Gotlanti.fi Onnellisten saari

Majoitu Gotlannissa:

Tutustu ja varaa »

Lasten ja nuorten kestosuosikit

Lasten ja nuorten kestosuosikit

Gotlannille on myönnetty kahtena vuonna lasten matkailupalkinto Ruotsissa. Gotlanti on paras matkakohde, jos lapsilta kysytään! Eikä ihme, sillä aktiviteettejä löytyy enemmän kuin runsaasti: kokeile kiipeilyä, kalliojyrkänteeltä laskeutumista köyden varassa, tai vaikkapa melontaa. Fossiilien avulla puolestaan tutkitaan eläinten elämää 400 miljoonaa vuotta sitten – aikana, jolloin Gotlanti sijaitsi päiväntasaajalla.

Tarjolla on myös kalastusta, ratsastuskouluja tai hevosvankkuriajeluja luonnossa. Toftan Viikinkikylässä voi tutkia viikinkien käsitöitä, leikkejä ja menneen ajan kilpailuja.

Kokeile vaikkapa jalkapallogolfia tai koe jännittävä seikkailu Lummelundan tippukiviluolissa – pienimmät vierailijat viihtyvät ”Knattegrottan”-kierroksella ja hiukan vanhemmat jännittävällä luolaseikkailu-kierroksella.

Pienen saaren ottaa helposti haltuun fillarilla. Jos oma pyörä ei sovi matkatavaroihin, vuokraa menopeli saavuttuasi. Saarella on monta mielenkiintoista polkupyöräreittiä ja aina voit poiketa polulta! Kysy lisätietoja matkailutoimistosta.

Perheiden mentävät kulkupelit ja majoituspaikat

Perheiden mentävät kulkupelit ja majoituspaikat

Mukavan aloituksen Gotlannin lomalle ja yhdessäololle luo rentouttava laivamatka Ruotsiin, jossa nuorimpien viihtymisen takaavat laivojen pallomeret ja runsas ohjelmatarjonta. Ruotsin mantereelta matka perille Gotlantiin sujuu nopeilla laivoilla muutamassa tunnissa. Mikäli aikaa on rajallisemmin, lentäen pääset kesällä perille mukavasti suoraan Helsingistä puolessatoista tunnissa.

Majoitusvaihtoehtoja on runsaasti: varaa hotellihuone Visbyn keskustasta, vuokraa oma mökki merenrannalta, majoitu idylliseen perhehotelliin tai keskiaikaisten kiviseinien sisälle. Saarella on myös camping-alueita sekä Kneippbyn-kesämaa, jossa Peppi Pitkätossun mailla voi asustaa 700 erityyppisessä vuodepaikassa. Tälle saarelle lapsiperheet ovat todellakin tervetulleita!

Lasten kanssa keskiajalle!

Lasten kanssa keskiajalle

Visbyn värikkääseen keskiaikahistoriaan voi tutustua hauskalla tavalla esim. elokuun alussa järjestettävällä keskiaikaviikolla. Keskiaikaviikon aikana järjestetään näyttäviä turnajaisia, joissa näet Ruotsin parhaimmat ratsastajat. Keskiaikaviikon keskiössä ovat keskiaikamarkkinat, jossa voi tutustua keskiaikaisten seppien työhön, opetella kädentaitoja, hankkia ritari- ja prinsessa-asuja, opetella soittamaan jotakin keskiajalla käytettyä instrumenttia tai vaan nauttia markkinatohinasta.

Ympäri kaupunkia järjestetään lapsille erilaisia työpajoja ja teatteriesityksiä. Kaikkien rohkeimmat voivat mennä tutustumaan Visbyn taisteluun valmistautuvien sotilaiden leiriin, joka useimmiten sijaitsee aivan Visbyn muurien ulkopuolella. Leiriläiset ovat vapaaehtoisia, jotka pitäytyvät rooleissaan koko viikon ajan. Näissä taisteluissa on aseet rautaa ja haarniskat kestäviä. Suuri taistelu ”Battle of Wisby”, käytiin vuonna 1361 Tanskan kuninkaan joukkojen ja Gotlannin asukkaiden välillä. Tämä taistelu herää henkiin Visbyn keskiaikaviikolla.

Lue lisää Keskiaikaviikosta Gotlannissa

Vinksin vonksin Huvikumpuun

Vinksin vonksin Huvikumpuun

Peppi Pitkätossun taloon, Huvikumpuun, voit tutustua Kneippbyssä. Kyseistä taloa on käytetty Peppi elokuvien kuvauksissa. Nykyään talo on museo, jossa hyvällä tuurilla tapaat myös itsensä maailman vahvimman tytön! Lisätietoja Huvikummusta löydät huvipuisto Kneippbyn sivuilta. Huvikummun lisäksi Kneippbyn huvi- ja vesipuisto on lapsiperheiden kesäpäivän vakiohitti – kokeile lajissaan ainutlaatuista Halfpipe-vesiliukumäkeä!

Muista myös lasten oma ”After Beach” Kneippbyssä sekä Visbyssä järjestettävä ruotsinkielinen Peppi-kiertokävely, joka tutustuttaa heinä-elokuussa Peppi-elokuvien tapahtumapaikkoihin.

Hiekkakakkuja ja aurinkopäiviä

Hiekkakakkuja ja salapoliisitarinoita

Gotlanti on Ruotsin aurinkoisin paikka. Se hemmottelee vierailijoitaan yhteensä yli 800 kilometrin rantaviivallaan. Uimarantoja on jokaiseen makuun: hienojakoista valkoista hiekkaa, kalliorantoja, rosoisempia kivirantoja tai auringonlaskurantoja – valitse mieltymystesi mukaan. Tarjolla on niin takuuvarmoja tunnettuja paikkoja, kuin niitä salaisia poukamia, joihin saatat vain itse löytää. Aurinkoisia päiviä on enemmän kuin monessa Pohjolan kolkassa. Rantapäiviä siis riittää!

Tässä muutamia ehdotuksia rantapäiviin:
Toftan hiekkaranta
Sudersand
Ljugarnin ranta

EmediateAd